ELQ homepage
Er is geen correcte Flash plugin aanwezig waardoor niet het volledige menu getoond kan worden. Download de laatste Flash plugin.

Hieronder treft u een overzicht aan van de meest veelgestelde vragen.

 

Wat gebeurt er als mijn rentevaste periode afloopt?
Na afloop van uw rentevaste periode wordt u hypotheek omgezet naar een hypotheek met een variabele rente gebaseerd op euribor tarief, waarbij de oorspronkelijke individuele renteopslag gehandhaafd blijft.
Ik wil een gedeelte van mijn hypotheek aflossen. Welk extra bedrag mag ik per jaar kosteloos aflossen?

Extra aflossen is bij ELQ Hypotheken geen probleem. Jaarlijks kunt u tot een bepaald percentage van uw oorspronkelijke leningbedrag boetevrij aflossen. Bij de welQom en de Quick hypotheek is dat percentage gelijk aan 10 %. Echter, het beste is om contact met uw tussenpersoon op te nemen om door te laten rekenen of aflossen een goede optie is in uw situatie hetgeen beoordeeld moet worden op basis van uw totale financiële situatie.

Ik heb een hypotheek bij ELQ met een variabele rente. Ik betaal elke maand een ander bedrag. Kan ik dit aanpassen naar een rentevaste periode zodat ik elke maand een vast bedrag betaal?

Het is bij ELQ Hypotheken helaas niet mogelijk om na passering te kiezen voor een andere rentevariant. De enige mogelijkheid is dat u uw huidige hypotheek oversluit bij een andere hypotheekverstrekker. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Als u wil weten aan welke voorwaarden u moet voldoen en of dit voor u financieel interessant is, kunt u het beste contact opnemen met uw hypotheekadviseur.

Ik heb een hypotheek bij ELQ met een rentevaste periode. Ik betaal elke maand een vast bedrag. Kan ik dit aanpassen naar een variabele rente zodat ik elke maand een ander bedrag betaal?

Na afloop van uw rentevaste periode wordt de rente automatisch omgezet naar variabele rente. Als u niet wil wachten tot de afgesproken rentevaste periode voorbij is, dan is de enige mogelijkheid dat u uw huidige hypotheek oversluit bij een andere hypotheekverstrekker. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Als u wil weten aan welke voorwaarden u moet voldoen en of dit voor u financieel interessant is, kunt u het beste contact opnemen met uw hypotheekadviseur.

Welke stukken zijn nodig voor uitbetaling uit het bouwdepot?

Betalingen kunnen worden verricht aan de hand van een nota of orderbevestiging inclusief het declaratieformulier van Stater. Deze kunt u vinden op www.stater.nl. Deze dient u dan te versturen aan Stater. Uw hypotheekadviseur is ook helemaal op de hoogte van dit proces en zou u bij dit soort vragen ook goed van dienst kunnen zijn.

Wanneer wordt mijn maandbedrag afgeschreven?

Het verschuldigde bedrag wordt op de op één na laatste werkdag van de maand afgeschreven.

Ik heb een andere vraag. Met wie kan ik dan contact opnemen?

Als uw vraag niet wordt beantwoord in de lijst met veelgestelde vragen, dan kunt u contact opnemen met ELQ Hypotheken op:

 

T: 088-2056420 (bereikbaar van 08.00 uur tot 18.00 uur)

E: customerservice@elqservicing.nl

 

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw hypotheekadviseur. Hij of zij kan uw vragen beantwoorden en u eventueel van nieuw advies voorzien waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke situatie.